Elsősegély

Facebook

Tabletták fogságában


Egy felmérés szerint a magyar lakosság egyharmada napi vagy heti rendszerességgel szed nyugtatót.


A stressz génjeinkbe kódolt ősrégi program a túléléshez, amelynek kiváltó ingerei igen változatosak lehetnek. Nem tudunk minden konfliktusban győzni, vagy elfutni előle: a főnök is marad, a dugóból sem szökhetünk egykönnyen. Marad a stressz, s ha az összes energiatartalékunkat felhasználtuk, kimerülünk és testi, lelki betegségek alakulhatnak ki. A gyógyszer rövid időre feledtetheti a hétköznapok sivárságát, a szeretet és a gondoskodás hiányát. Mi az a pár szem nyugtató vagy altató? Az orvos is felírja, akár kérésre is. Aztán kezdődik az „alámerülés”.Egyre több kell ezekből a veszélytelennek hitt készítményekből. Egy idő után már olyan sok, amit egyetlen háziorvos sem írna föl. Ekkor jönnek az apró trükkök: könyörgés a patikában, többször kiíratott gyógyszer, és persze a feketepiac, ahol minden kapható.

Menekülés a gondok elöl

Egy felmérés szerint legveszélyeztetettebbek a negyven év feletti nők, akik hosszú ideje munkanélküliek, képzetlenek, tehát kevés az esélyük az elhelyezkedésre, ráadásul párjuk alkoholista, a gyerekük játékgépeken „lóg”, de számos esetben próbálunk menekülni más jellegű problémák elől is a szükségtelenül szedett pirulákkal. – A „sodródás” a körzeti orvosnál kezdődik – véli a témáról Kathiné Marianna természetgyógyász. - Álmatlan? Szedjen altatót! Nyugtalan? Vegyen be nyugtatót! Pedig ilyenkor még a problémák kilencven százaléka orvosolható lenne pirulák nélkül is. Könnyűnek, gyorsnak és egyszerűnek tűnő mozdulat egy-két szem „dilibogyót” bekapni. Megéri? Nem! Anyagilag sem! A probléma okát ugyanis nem oldottuk meg. 

Segít a masszázs


Egy kicsit több figyelmet és időt fordítsunk magunkra. Testünket- lelkünket tartsuk karban, szervezetünk pedig többszörösen meghálálja a törődést  magyarázta a szakember. Lehet, hogy elég volna egy félórás beszélgetés, egy masszázs, amely a megrekedt energiát mozgósítja, és jó közérzetet biztosít, amely segít a probléma megoldásban. Ettől persze még nem lesz a munkanélkülinek munkahelye, de Mariann szerint „helyzetbe kell hozni magunkat”, hogy a megoldást megtaláljuk. A test meghatározott pontjaira irányuló masszázzsal a depresszió is könnyen „gyógyítható”, ugyanis mellékhatások nélkül segíti elő a teljes relaxációt. A felgyorsult vérkeringés által több oxigén jut a szervezetbe, és ezzel együtt több méreganyagot szállít el, így pihentek és energikusabbak leszünk.

Mellékhatások


Egy felmérés szerint a magyar lakosság egyharmada napi vagy heti rendszerességgel szed indokolatlanul nyugtatót. A modern antidepresszánsoktól a beteg úgy érzi, a gyógyszer csodát tett. Ki –ki tapasztalatból is tudhatja, hogy a lelki bajokat kizárólag a gyógyszer nem fogja meggyógyítani. A depressziósra nem elég rászólni, hogy szeddmár össze magad! A gyógyszerek hatása elhúzódó, a beteg sokszor úgy érzi: már tabletták nélkül is jól érzi magát, aki azonban abbahagyja a szedésüket, visszaeshet. Ez a fogyasztás ördögi köre, és nemcsak a fájdalomcsillapítóknál, nyugtatóknál alakulhat ki gyógyszerfüggőség.Kathi Andrásné
Mariann

természetgyógyász

Telefon: 06-70/3232-179


Forrás:http://www.boon.hu/hirek/im:all:tipp-futar/cikk/tablettak-fogsagaban/cn/news-20090220-09043065Debrecen Masszázs, a Mariann szalonja.hu-n!Elérhetőségek

4027 Debrecen,

 Füredi út 76.

(Energym fitness

épületén belül)Telefonszám:

0670-32-32-179

 

Részletesebb információért

KATTINTSON IDE!