Elsősegély

Facebook

Egészséges életmód tanácsok
Hogyan éljünk egészséges életmódot?

A tudatosan élő emberek napjainkban erre a témára nagyon odafigyelnek. Minden ember szeretne egészséges lenni, azonban a népesség csupán elenyésző 10%-a tesz is érte, hogy megőrizze egészségét, és most nem arra gondolok, hogy bizonyos betegség esetén orvoshoz fordul. Az egészséges életmód  eléréséhez nem szükséges semmi más csupán, az hogy odafigyeljünk a táplálkozásunkra, valamint mozogjunk eleget.

Főként az ősz végén valamint a téli hónapokban nagyon fontos odafigyelnünk arra, hogy megfelelően pótoljuk a szervezet számára esszenciális vitaminokat, erre már rengeteg mód van, ugyanis tele vannak a boltok a jobbnál-jobb vitaminokkal. Az egészséges életmódban a táplálkozásnak nagyobb szerepe van, mint a testmozgásnak, ezt fontos megjegyeznünk. Igaz, azonban az hogy a média, napjainkban tele van olyan hirdetésekkel, amelyek azt hivatottak a hallgatók, vagy a nézők tudtára adni, hogy a mozgás sokkal fontosabb az egészséges életmód eléréséhez, mint a táplálkozás! Mozogni azonban nem mindenkinek van ideje, a mai rohanó világban. Táplálkozásunk során fontos a következőket szem előtt tartani: ahhoz hogy elmondhassuk magunkról, hogy az amit eszünk egészséges, ahhoz alaposan utána kell járni az adott élelmiszer összetevőinek. Ezalatt nem azt értem, hogy levelet kell írni a gyártónak, vagy esetleg felhívni őket, elegendő megnézni a csomagoláson lévő szöveget.

Az egészséges életmód


Egészséges életmódot élek jómagam is és akkor, mikor elhatároztam, hogy mostantól kezdve odafigyelek arra, hogy mit eszek, és megpróbálok mozogni is azt hittem, hogy egyszerű lesz. Aztán egy kis idő múlva rájöttem, hogy ez az egész egészséges életmód dolog összetettebb annál, mint ahogy azt gondoltam, voltak olyan időszakok, amikor azt mondtam, hogy nem ér ez nekem ennyit, de tévedtem, az egészség mindennél többet ér. Minden dologgal kapcsolatban vannak hullámvölgyek, túl kell magunkat tenni a megpróbáltatásokon. Itt most arra kell gondolni, hogy az egészséges életmód eléréséhez le kell mondanunk olyan ételekről, amiket szeretünk, amiket mindenki szeret, akkor is, ha mindenki tudja hogy nem éppen egészséges. Gondolok itt a gyorsételekre, az olajban, és zsírban gazdag ételekre, a magas cukortartalmú ételekre, valamint a túl sok tartósítószert tartalmazó ételekre! Nem olyan könnyű lemondani ezekről, az ételekről, de az egészséges életmód eléréséhez elengedhetetlen! Minden fejben dől el! Ha az ember elég kitartó, akkor egy idő után nem fog vágyódni ezen ételek után, mert ahogyan ránéz, vagy meghallja a nevüket, már tudni fogja, hogy ezek az ételek "tiltólistán vannak". Egészséges életmódot élő emberek nem minden gondolata az ételek, körül forog!

Egészséges életmódhoz testmozgás is kell.

A testmozgás is fontos ahhoz hogy egészséges életet éljünk. A mai világban  ugyan az emberek többségének nincs ideje egészségesen mozogni, de elég egy kis esti, vagy kora reggeli kocogás, ami lehet 10-15 perc is. Az egészséges életmódhoz ennyi is elég. Vagy a másik lehetőség, az hogy például kerékpárral megy a munkahelyére. Ennyi, egy idő után hozzászokik az ember kitartással megmaradnak ezek a szokások, és a végeredmény: EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD.


Cimkék: , , , , ,Elérhetőségek

4027 Debrecen,

 Füredi út 76.

(Energym fitness

épületén belül)Telefonszám:

0670-32-32-179

 

Részletesebb információért

KATTINTSON IDE!